sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Tuunaa valkkarisi

Kumkvattia pinot grigiossa.
Kaikenmoiset drinkit on keksitty vain siksi, että viina näyttäisi muulta kuin vedeltä ja maistuisi muulta kuin paloöljyltä. Hiton hyvin baarimaunot ovat onnistuneet. Hyvä Bloody Mary on kulinarismia.

Viini on alkoholin jaloin muoto. Se ei tarvitse kuin oikean lämpötilan ja järjellisen lasin. Vai tarvitseeko? Punaviinin tuunauksessa olen vain epäonnistunut, ellei järjettömän naulan otsaluuhun ampuvaa Punkki-drinkkiä lasketa onnistumiseksi. Siitä ehkä lisää myöhemmin, jos vielä uskallan killeridrinkin rakentaa.

Kuivasta valkoviinistä tai kuohuviinistä heruttaa uusia aromeja hedelmillä. Ne eivät ole pelkästään koristeita, vaan kaivavat jalojuomasta kätkettyä luonnetta. Klassinen mansikka uppoaa kuohariin kuin latumiina ketunlenkkiin, persikka chardonnayhin kuin kotilomalla oleva luutnantti ilmavalvontalottaan.

Hienostunein ja näyttävin on kumkvatti, pieni suloisenkirpeä sitrus, joita rouskutellaan menemään kuorineen päivineen. Livautapa muutama siivu kuivaan valkoviiniin. Olet järjetön pro laseja ojennellessasi ja niitä loppuillan täyttäessäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti