tiistai 19. marraskuuta 2013

Sikanopeet pitanopeet

Vuosia sitten kokkiohjelmassa härväili lappalainen huippukokki, joka ei tiennyt mitä tortillakuoret ovat. Tai ainakin hän esitti uskottavasti hyvin typerää laittamalla maissikuoret sellaisenaan uuninpellille, paistoi korpuksi ja kasasi niiden päälle jonkin omituisen sotkun. Eihän semmoisia onnistu syömään se kuuluisa Koistisen labradorinnoutajakaan.

Yhtenä lauantaina löysin huoltokorsusta parhaat päivänsä nähneen pussillisen pitaleipiä. "Ei kai noita enää pilatakaan voi", funteerasin ja päätin paistaa mokomat uunissa lähes samalla ammattitaidottomuudella kuin lappalainen porokokki.

Sittemmin näitä on tehty aika hiton monta kertaa.


Sikanopeet pitanopeet
(2 pellillistä)

6 pitaleipää
50 g sulatettua voita
sormisuolaa

Leikkaa pitaleivät terävällä veitsellä kuuteen osaan (suuremmat ovat epäkäytännöllisiä). Sulata voi. Levitä pitaleivät uunipellille leivinpaperille. Sivele sulalla voilla yhdeltä puolelta ja ripsauttele päälle sormisuolaa sen verran kuin haluttaa.

Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia tai kunnes reunat alkavat ruskettua. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Syöpöttele pitanopeet vaikkapa juustojen, kuivattujen hedelmien, kermaviilidippien ja hummuksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti