sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Paistetut paprikamunat


Twitterissä tupsahti eteen yllättävä kuva paprikoiden sisään paistetuista kananmunista. Terveisiä vaan @tapsakooo:lle. Raivostuttavaa! Miksi en ole itse tajunnut tätä?

Hetihän tämä oli pantava kokeiluun - ja kyllä maistui! Mehukas paprika luo rapeapohjaisen kananmunan kanssa kestävän kulinaristisen liiton.

Paprikamunat olivat Hellasoturin huoltokorsun aamiaispöydässä niin suuri hitti, että olisinkohan saanut itse yhden kahdeksasta.


Paprikamunat
(8 kpl)

2 paprikaa
8 pientä kananmunaa
sormisuolaa
öljyä tai voita (paistamiseen)

Leikkaa paprikoista päädyt pois ja viipaloi noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Voivat ne tietysti vähän leveämpiäkin olla. Yhdestä keskikokoisesta paprikasta tulee neljä rengasta. Leikkaa renkaiden sisustaa pois mahdollisimman paljon.

Lirauta kuumalle paistinpannulle sopivasti öljyä tai voita. Paista paprikarenkaita noin minuutti ja käännä ne. Riko munat yksitellen mukiin ja kaada paprikoiden sisään. Valkuaista tuppaa olemaan liikaa, joten voit lopettaa kaatamisen heti kun saat keltuaisen pudotettua paprikan sisään. Paista paprikoita hetki kannen alla, kunnes renkaiden ulkopuolelle valunut valkuainen on hyytynyt. Leikkaa valkuaisenkrämmäleet irti terävällä lastalla ja heitä veks.

Paista paprikoita keskilämmöllä niin kauan, että keltuainen on lähes hyytynyt. Sen voi jättää hivenen löysäksi. Kannen alla paprikamunat kypsyvät nopeammin, mutta keltuaisen päälle syntyy sillloin vaalea kalvo. Ilman kantta keltuainen pysyy kirkkaan keltaisena, mutta silloin on oltava tarkkana, että paprikamuna ei kärvähdä alapuolelta. Ripsauta lopuksi munien päälle hitunen sormisuolaa. Syö kuumina.

2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin metkalta oivallukselta, että pitää koittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa. Keskelle ripsoteltavan suolan voi korvata hyppysellisellä juustoraastetta, vaikkapa emmentalia.

      Poista