torstai 29. toukokuuta 2014

Munattomat muusiletut


Perunamuusia jää aina yli. Vanha kansa paistoi jämämuusia paistinpannulla sipulin kera. Ei ole sekään huonoa, etenkin jos on edellisenä iltana ollut rallallaa. Mutta eilisestä muusista saa jopa tuoretta muusia parempaa - munattomilla muusiletuilla.

Muusilettuja voi tehdä monella tavalla. En suosi kananmunan käyttämistä, koska silloin lopputuloksena on perinteisen letun ja pottumuusin äpärä. Tämä perunajauhopohjainen taikina tuottaa kimmoisan, aavistuksen sitkoisenkin letun. Ohje ei ole ihan tarkka, sillä ainesten määrä riippuu muusin rakenteesta.

Varoitus: voi käynnistää hallitsemattoman ahmimisreaktion.


Munattomat muusiletut
24-30 kpl

7 dl eilistä perunamuusia
1 dl ruokakermaa
2/3 dl perunajauhoa
mustapippuria
suolaa 
rasvaa (paistamiseen)

Kaada muusin joukkoon ruokakerma ja mausteet. Sekoita ruokalusikalla tasaiseksi. Lisää puolet perunajauhoista ja sekoita. Lisää loput perunajauhot ja sekoita. Lämmitä lettupannu aika kuumaksi. Pudota joka koloon rasvaa ja laita perään kukkupäinen ruokalusikallinen muusitaikinaa. Paista parisen minuuttia, tai kunnes lettu alkaa pullistella. Käännä ympäri ohuella lastalla ja paista minuutin verran. Letun pitäisi pysyä käännettäessä vaivatta koossa. Jos se on liian löysä, lisää taikinaan perunajauhoja.

Muusiletut ovat maukkaimmillaan lämpiminä jonkin kirpeän hillon kera. Kesäpöytäänkin ne sopivat, vaikkapa grillattujen vihannesten ja bratwurstin seuraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti