tiistai 7. helmikuuta 2012

Phillyn wrapit

Jokainen kotikokki tietää tunteen, kun syö kyläreissulla jotakin aivan törkeän maukasta pystymättä päättelemään, miten se on valmistettu. Kateudeksikin sitä kutsutaan. Tunne muuttuu suoranaiseksi v-tutukseksi, jos rohkaistuu esittämään viholliskokille klassisen "Mitä sulla tässä on?" utelun, mutta saa vastaukseksi vain omahyväistä myhäilyä. Koska hyökkäys on hellasodissakin paras puolustus, paljastaa Hellasoturi kokoamisohjeet todelliseen makuhermojen täsmäohjukseen.

Näiden kylmien wrappien juju on Philadelphiassa. Sen täyteläinen maku ja tahmean rahkainen koostumus ovat ohjeen salainen ase. En edes yritä tehdä näitä ilman Phillyä.   


Kylmänviileät broileriwrapit

600 g maustamattomia broilerinsuikaleita
8 tortillakuorta
150 g Aura-juustoa (muruna)
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk ananaspaloja
1 isolehtinen salaatti
suolaa
(erikoisvahvaa foliota)


Valmiina rullattavaksi.

Paista broilerit oliiviöljyssä kypsiksi. Lisää Aura-juusto ja sekoita kunnes tuloksena on tasaisen täyteläinen kastike. Jaa tuorejuusto purkissaan ruokaveitsen kärjellä piirtelemällä kahdeksaan osaan. Levitä tuorejuustoa tortillakuorelle tasaisesti, reunoja unohtamatta. Pane keskelle salaatinlehti. Annostele wrapin keskikohdan alapuolelle kaksi reilua ruokalusikallista broilerikastiketta ja pari-kolme ananaspalaa (kts. pikkukuva). Rullaa kuori kiinni tasaisesti, tiiviisti ja tiukasti. Philadelphian ansiosta reunasauma liimautuu kiinni kuin kieli lyhtypylvääseen. Painele wrappia päältä kämmenellä, jotta täyte leviää tasaisesti.

Repäise foliosta reilun puolen metrin liustake ja asettele wrappi sen keskelle poikittain, saumapuoli alaspäin. Tee vielä kolme wrappia ja lado ne foliolle tiiviisti rinnakkain. Taittele folion liepeet kiinni ja tee tiukka neljän wrapin paketti. Voit lopuksi painella pakettia päältä kämmenellä voimakkaastikin. Tee loput neljä wrappia ja niistä samanlainen paketti. Laita paketit lautaselle päällekkäin ja lykkää jääkaappiin 3-4 tunniksi. Ei haittaa, vaikka olisivat koko päivänkin.

Leikkaa kylmänviileiksi käyneet wrapit joko keskeltä kahtia noin 45 asteen kulmassa tai samalla tavalla viistoon noin 2 sentin siivuiksi. Yritä olla syömättä kaikkia ennen kuin vieraat saapuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti