maanantai 19. joulukuuta 2011

Ärjympi glögi

Suomalaiset latkivat kahvia ja teetä vuoden ympäri mutta joulukuussa kaikki on toisin. Silloin meille juotetaan kaikkialla glögiä. Muuten jees, paitsi että tenavakerhon joulukuvaelman väliajalla pahvimukiin pumpattu tiivisteglögi kelpaa lähinnä klosettiveden hajusteeksi.

Hehkuviinit ovat oma yliarvostettu viinisukunsa, mutta onneksi on keksitty terästetty glögi. Tilkka kossua mukiin niin isikin ottaa santsia. Sen verran ätläkkää tavanomainen glögi on, että kolmas muki putoaa enää vaivoin.

Hellasoturin huoltokorsussa on paneuduttu iltahämärän suojassa teräsglögin tuunaamiseen. Monivuotisten koekeitosten tuloksena on syntynyt tämä merirosvohenkinen glögi, joka on kerännyt äijäporukoilta pelkästään karvaisten käsien läiskettä.

Joku siellä nyt näsäviisastelee, että miksi tässä ei käytetä rommia. No siksi, että kapteeni Morkanen on Suomesta! Perkele!


Kapteeni Morkasen joulutuikku

4 cl vodkaa 
2 dl glögiä (ainoastaan Valion sokeriton käy)
2 tl kookoshiutaleita
7 tippaa Tabascoa

Rakennetaan tukevaan mukiin ja sekoitetaan. Kookoshiutaleiden annetaan humaltua turpeiksi parisen minuuttia. Joulutuikkuja juodaan niin monta, että horisontissa näkyy valoa.

Tabasco: Kyllä, luit oikein. Sitä ärtsyä juttua suipossa pikkupullossa. Siinä on joulutuikun taika. Viisi tippaa perus-Tabascoa tuottaa miellyttävän pippuroinnin kielelle, kymmenen tippaa sopii tulisempaan tottuneille. Muitakin Tabasco-laatuja voi käyttää, esimerkiksi mieto vihreä toimii hyvin. Savunmakuisen Chipotlen kanssa on syytä varovaisuuteen: roiskaus liikaa ja joulutuikku muuttuu kamiinanpesuvedeksi. Polttavampaa Tabasco Habaneroa en suosittele. Se on sen verran yrtsyä, että pari tippaa myrkyttää glögin ja viinan lämpimän liiton peruuttamattomasti.

2 kommenttia:

  1. Hehkuviini eli uraaniglögi toimii myös erinomaisen hyvin tabascon kanssa. Jopa shottina. Testiryhmämme suosittelee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Tabascolla ruiskittu glögishotti. Tämä etenee koeammuntoihin.

      Poista