lauantai 25. heinäkuuta 2015

Käristä maksaasi, beibi!

Tässä vaiheessa kesää sisäfile, ulkofile, kassler, makkarat, ribsit ja (tuoretiskissä myymättä jääneistä harmaantuvista lihoista marinoidut sikakalliit) grillipihvit tunkeutuvat jo pelkkinä ajatuksina ulos ruumiin joka huokosesta. Vaan vielä on kesää jäljellä, kuten muuan @akiasola muistuttaa Twitterissä vielä lokakuussakin.

Ongelma ratkaistu: grillaa naudanmaksaa!

Se on mehevämpää, parempaa ja tyylikkäämpää kuin mikään, mitä sukusi känninen setämies helotti juhannuspyhinä grillissä Kikkaa hoilaten.

Pinnalta rapean ja sisältä hellästi pehmeän maksan keralle sopivat grillatut juurekset, kynsilaukaltaan ärjy tsatsiki, tummeneva kesäilta, paksu kynttilä viinipullossa, itseä parempi seura, jokin helppo vanhan maailman punaviini (mikä tahansa Nero d'Avola) ja kesän viimeisessä lämpimässä päivässä kyynelsilmin riutuva Boys of Summer.


Käristetty maksa

naudanmaksaa ohuina viipaleina
suolaa

Kuumenna grilli(n parilalevy) tosi kuumaksi. Suolaa maksaviipaleet kevyesti molemmin puolin. Paista maksaviipaleita noin kolme minuuttia per puoli. Käännä vain kerran. Kypsyys on täydellinen silloin, kun maksa on keskeltä vielä hennosti tummanpunaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti