lauantai 6. kesäkuuta 2015

Pane muna rullalle

Muna on järjettömän monikäyttöinen. Siitä voi vääntää lähes mitä tahansa leivästä drinkkeihin.

Tämä tamago-henkinen munakasrulla on osoittautunut Hellasoturin huoltokorsussa niin isoksi iltapalahitiksi, että sitä täytyy varautua tekemään useampana iltana peräkkäin.


Mehevä tonnikalamunakasrulla

10 munaa
250 g mascarponea
2 prk tonnikalaa (öljyssä)
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
valkopippuria
öljyä (voiteluun)

Riko munat kulhoon. Lisää soijakastike, 1/2 tl suolaa ja sokeri. Sekoita haarukalla varovasti nostellen. Voitele uuninpellille laitettu leivinpaperi kevyesti öljyllä ja kaada munaseos päälle. Vetele munaseosta haarukalla pellin joka reunaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna munakkaan jäähtyä toiset 10 minuuttia.

Sekoita mascarpone, hienonnettu ruohosipuli ja hienoksi muhennettu tonnikala, josta olet valuttanut enimmät öljyt pois. Sekoita isolla lusikalla kuohkeaksi tahnaksi. Lisää 1/2 tl suolaa ja muutama kierros valkopippuria myllystä. Lusikoi täyte munakkaan alaosaan reunasta reunaan. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen makirullan tapaan.

Siirrä valmis pötkylä va-ro-vas-ti pellin keskelle. Kätevä tapa on siirtää rulla poikittain vain toisesta päästä liikuttaen. Paista 150-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Halutessasi voit kuorruttaa munakkaan ennen paistamista juustoraasteella. Anna kypsän rullan toipua hetki ja siivuta terävällä veitsellä. Jos munakasta jää yli, se maistuu seuraavana päivänä entistäkin paremmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti