lauantai 27. joulukuuta 2014

Rapeat ja nopeat pekoni-quesadillat

Uutenavuotena keittiöiden taistelijat ovat useimmiten täysin katki. Joulu on vienyt voimat ja pelkkä kinkunraadon vilkuilukin tekee pahaa. Vuodenvaihteen pippaloissa suositaankin texmexiä, pitsaa, sushia ja muuta vaivatonta. Samalla kuunnellaan kiikkustuolissa heijaavaa suurten ikäluokkien edustajaa, joka tivaa nakkien ja perunasalaatin perään. Ei oo, ei tuu.

Quesadillat ovat nopeita, rapeita ja sikahyviä. Sisälle voi ladata oikeastaan mitä tahansa, kunhan pitää lätyskät tarpeeksi ohuina. Jekku on juustoraasteessa, joka sulaessaan hitsaa tortillat yhteen. Resepti antaa 16 palasta, mutta tosi nälkäinen sissi syö tämmöisen satsin yksin.


Pekoni-emmental-quesadillat
16 kpl

Ainekset:
8 tortillakuorta
8 siivua pekonia
2 dl paseerattua tomaattia (tai salsaa)
400 g emmentalia raastettuna

Kypsennä pekoniviipaleita molemmin puolin hetki teflonpannulla. Älä käristä. Nostele pekonit talouspaperin päälle valumaan.

Levitä paseerattua tomaattia ruokalusikalla ohuelti tortillakuorelle, jätä reunoilta noin sentin levyinen alue kuivaksi. Levitä kuorelle kourallinen juustoraastetta. Asettele päälle kaksi pekoniviipaletta ristin muotoon ja levitä päälle kourallinen juustoraastetta. Sivele tortillakuori tomaatilla ja aseta kanneksi. Painele kämmenellä tiiviiksi.

Paista quesadillat yksitellen melko kuumalla teflonpannulla noin pari minuuttia per puoli. Älä käytä öljyä tai rasvaa. Kääntäminen onnistuu parhaiten kahden ohuen paistinlastan avulla.

Anna valmiiden quesadillojen hengähtää muutama minuutti. Leikkaa terävällä veitsellä neljän osaan ja syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti