sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Koskenlaskija Kankkusen tonnikalapiiras

Tämä piirasresepti mäjähti kypärään Prisman vihannesosastolla, kun näin kutsuvan oloisia suippopaprikoita. Pussin kylkeen ladottu painoksi "n. 180 g". Se osoittautui vihannesvaa'an tarkistusmittauksissa 290 grammaksi. Hinta silti sama kaikissa pusseissa. Kannattaa olla kaupassakin tarkkana kuin porkkana.

Useimmiten uudet reseptit vaativat useammat koeammunnat, mutta tämä piiras oli kerrasta kohdillaan. Jos on kauempaa viisas, pyöräyttää piiraan vaikkapa lauantaina aamupäivällä ja jemmaa sen jääkaappiin. Sunnuntaina kilparadalta palattua piiraan markkina-arvo on mittaamaton.


Koskenlaskija Kankkusen tonnikalapiiras

pohja:
3 dl vehnäjauhoja
75 g voita
3 rkl vettä
1/2 tl suolaa

täyte:
1 prk tonnikalaa
1/2 Koskenlaskija (musta)
1 punainen suippopaprika (n. 80 g)
3 munaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria

Valmista pohja. Sulata voi mikrossa juoksevaksi. Lisää kulhoon voi, jauhot, vesi ja suola. Sekoita lusikalla ja lopuksi kädellä sen verran, että taikina pysyy kasassa mutta on kimmoisa. Läiskäise taikina isoon piirasvuokaan. Painele taikina kämmenellä litteäksi, jauhoja ei pitäisi tarvita. Älä jätä korkeita reunoja! Töki haarukalla taikinaan parisenkymmentä pistoa ja laita vuoka pakastimeen puoleksi tunniksi.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Ota vuoka pakkasesta ja kypsennä pohjaa uunissa 15 minuuttia. Valuta tonnikalasta öljyt ja rouhi se haarukalla kuohkeaksi. Levittele tonnikala tasaisesti piirakkapohjalle. Viillä suippopaprika pituussuuntaisesti auki toiselta sivultaan ja poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa paprika poikittaissuuntaan noin puoli senttiä paksuisiksi viipaleiksi. Levittele paprikat ja kuutioitu Koskenlaskija tonnikalan päälle. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma ja kolme kierrosta mustapippuria. Kaada seos piirakan päälle ja avita lusikalla niin, että seosta soljuu kaikkialle.

Paista piirasta 225 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Taivaallisimmillaan piiras on jääkaapissa vietetyn yön jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti