tiistai 29. lokakuuta 2013

Hellasoturin heppapullat

Että pani hirnuttamaan taannoinen hevosenlihakohu. Jos einesruokaan ajetaan naudan sijaan hevosta, se kannattaisi ilmoittaa pakkauksen kannessa näyttävällä räiskäyksellä. Sen verran paremmasta lihasta sattuu olemaan kyse.

Hevosen syöntiin liittyy toki voimakkaita tunnelatauksia, olihan hepo viime sodissakin uskollinen taistelutoveri. Silti vapaudessa elänyttä ja useimmiten vanhuuteen kuollutta heppaa voi popsia poskeensa paljon paremmalla omallatunnolla kuin tehotuotettua ammua, jota tässäkin reseptissä tosin on puolet. Täyslihaheppapullat kun saattavat olla useimpien makuun jo hiukan liiankin villejä.

Les Heppapullien maku on ytimekäs ja voimakas, etäisesti riistainen. Mistään äärimmäisyysruoasta ei silti ole kyse. Hellasoturin korsussa heppapullat katosivat joukkueen pienimpien taistelijoiden suuhun yksi toisensa jälkeen.


Les Heppapullat

400 g hevosen jauhelihaa
400 g naudan jauhelihaa
1 pss (n. 60 g) ranskalaista sipulikeittoa
2 munaa

Riko munat kulhoon. Läiskäise jauhelihat päälle. Vaivaa käsin, kunnes taikina alkaa olla tasaisen tummaa. Lisää sipulikeittopussin sisältö ja vaivaa lisää tasaiseksi.

Laita uuni lämpiämään 175-asteiseksi. Pyörittele taikinasta kämmentesi välissä meheviä heppapullia. Pyörittely helpottuu, kun huuhtelet ja kuivaat kädet heti kun taikina alkaa tahmautua. Paista heppapullia uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin sihiseviä. Anna jäähtyä pellillä viitisen minuuttia. Pyyhi ulos valunut neste heppapullista talouspaperilla ennen tarjoilua.

Heppapullien jykevä maku tekee niistä maukkaita sellaisenaan. Ne voi myös tarjota perunamuusin ja kermaisen kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti