lauantai 9. kesäkuuta 2012

"Sä syät siänii, mun sylissäni..."

Mikään ei ole niin mielikuvituksetonta kuin grillata pekoniin käärittyjä herkkusieniä. Lopputulos on usein nahkea ja päätyy kaikkien hylkimänä roskikseen. Paitsi jos grillaat sienet näin. Salaisuutena on ylhäältä päin hehkuva lämpö. Sähkögrilli on paras vaihtoehto mutta uunillakin onnistuu, kunhan kyttää, etteivät sienoset kärähdä.

Sienten sisään kannattaa asentaa väkevänpuoleista pehmeärasvaista juustoa, sillä maku talttuu kypsennettäessä. Musta Koskenlaskija on ehdottomasti miedoin vaihtoehto. Klassinen Aura toimii myös. Sen sijaan mozzarellan voit unohtaa. Se valuu ulos kuin ***** *********.


Pekonoidut juustosipulisienet

8 isoa grilliherkkusientä
8 siivua pekonia
1/2 pkt Koskenlaskijaa (mustaa)
8 marinoitua valkosipulinkynttä
paahdettua sipulirouhetta

Irrota sienistä jalat: ota tiukka ote peukalolla ja etusormella ja kierrä myötäpäivään kunnes napsahtaa. Laita kunkin sienen pohjalle valkosipulinkynsi. Leikkaa Koskenlaskija yhdeksään palaan ja syö yksi samantien. Paina juustoset sienten päälle, mutta varovasti, ettei kupu halkea. Ota iso hyppysellinen sipulirouhetta ja paina se juustoon. Kiedo pekoninviipale sienen ympäri siten, että saumakohta jää sienen alapuolelle.

Grillaa sienet ylävastuksen alla joko sähkögrillissä tai uunissa. Sienet ovat valmiita, kun pekoni on rapeaa ja juusto pysyy juuri ja juuri nyytin sisällä. Syö saman tien.

1 kommentti:

  1. Cramer kaasugrilli toimii myös, yläpuolinen poltin.

    VastaaPoista