sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Hunajata, hunajata, hunajata munakoisolle

Vihannesten kypentäminen elävällä tulella on kovin muodikasta, mutta makua se ei vielä tuo. Kaupan bbq-kastikkeilla saat vihanneksiin saman maun kuin kaikkeen muuhunkin eloperäiseen, mihin säilöntäainenapalmia valelet. Mutta jos haluat kasviksen oman maun esiin, vaaditaan herkkää tatsia.

Munakoiso on yksi parhaimmista grillikasviksista, joskin rakenteeltaan petollisen pehmoinen. Kypsentäminen vaatii hiukan harjoittelua ja enintään kahta grillausolutta. Kun homma on hallussa, oluiden määrän voi nostaa neljään.


Hunajaiset vuohenjuusto-munakoisokiekot
 (noin 10-12 kpl)

1 kapea munakoiso
1 pötkö vuohenjuustoa (n. 200 g)
juoksevaa hunajaa
merisuolaa

Kuori munakoiso kuorimaveitsellä. Leikkaa päät tasaiseksi. Viipaloi noin sentin paksuiksi kiekoiksi. Aseta tasaiselle alustalle. Ripsottele viipaleiden päälle kevyesti merisuolaa. Anna viipaleiden itkeä noin parikymmentä minuuttia. Pyyhi pinnalle kihonnut kosteus ja suolanrippeet talouspaperilla. Käännä viipaleet ja toista itketys.

Leikkaa vuohenjuustosta terävällä veitsellä vajaan sentin paksuisia siivuja. Laita juustoviipaleet munakoisojen päälle. Pursota päälle reilusti hunajaa, ainakin sen verran, että koko juustonviipale peittyy. Kypsennä kiekot grillissä keskilämmöllä, mieluusti yläötasolla. Ne ovat kypsiä kun viipale joustaa pehmeästi grillipihdeillä puristellessa ja juusto alkaa lähes valua tulille. Jos paahdat liian kuumalla liekillä ja munakoisojen pohja kärähtää, ne ovat pilalla. Siinä eivät selittelyt auta.

Kypsät kiekot syödään heti muiden grilliherkkujen, kuten ribsien, kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti