sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Röstillä se valkyyriakin kesyyntyy

Olis jäänyt Wagnerin Richardilta tämäkin säveltämättä, ellei nero olisi tankannut säännöllisesti wieninleikkeitä ja röstiperunoita. Nämä, kieltämättä rahtusen rasvaiset, perunaherkut tunnetaan kansainvälisissä käännöskoneissa nimellä Swiss potato cakes. Raaka-aineeksi sopii myös vanhempi, itänyt tai kylmäkellarin panema pottukin.

Hellesään sapuskaa tämä ei ole, mutta puolustaa asemiaan viileänä kevätiltana joko yssikseen tai grillatun lihan kera. Lapsiperheissä nämä syödään suoraan pannulta niin, että hutina käy.


Röstiporkkanaperunat

8 keskikokoista perunaa
3-4 porkkanaa
1/2 dl kermaa
2 munaa
suolaa
mustapippuria
juoksevaa Oivariinia (paistamiseen)

Pese perunat juuresharjalla puhtaiksi ja raasta ne kuorineen päivineen isoon kulhoon raastimen isompisilmäisellä puolella. Kuori porkkanat ja raasta sekaan. Riko munat ja vatkaa haarukalla rikki. Lisää raasteeseen munat, kerma, suolaa ja mustapippuria. Sekoita varovasti lusikalla nostellen.

Lämmitä lettupannu tulikuumaksi. Lipsauta koloon rasvaa ja nosta päälle reilu ruokalusikallinen raasteseosta. Painele lusikalla siten, että kolo täyttyy tasaisesti. Paista röstiä 2-3 minuuttia molemmin puolin. Nostele kypsät röstit hetkeksi voipaperin päälle valumaan, jos haluat niistä erikoisrapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti