torstai 12. huhtikuuta 2018

Sä vaan haluat tehdä nachot itte

On se eri vänkää, kun Suomi on jo niin maapalloistunut, että napsuhyllyssä on tarjolla muutakin kuin iänikuisia ylisuolattuja sileitä perunalastuja ja lähes miltään maistumattomia perunaruuveja. On juureslastua, maissitötteröä ja nachoja montaa sorttia.

Valmisnachoissa ei ole kuin yksi vika. Ne eivät ole kovin hyvän makuisia.

Ongelma on helppo ratkaista kotikonstein. Maissitortillakuorista saa vähällä vaivalla aivan käsittämättömän hyvän makuisia nachoja. Niin hyviä, ettei edes dippiä välttämättä tarvita. Varoitus on jälleen kerran paikallaan; näiden jälkeen et enää koskaan tahdo syödä valmisnachoja.

Salaisuus piilee tortillakuorissa. Niiden täytyy ehdottomasti olla sataprosenttisesti maissia, eikä edes osittain vehnää. Vehnäiset lastut nimittäin imevät öljyn sisäänsä ja paisuvat ällöttäviksi öljylätyiksi. Myös maissitortilloissa on eroja. Ohjeessa on käytetty Santa Marian tortilloja ja niillä lopputulos on ainakin täydellinen. Toisen merkkisillä tortilloilla on tullut kovia ja kitkeriäkin nachoja.


Ne paremmat nachot
(48 kpl)

8 maissitortillakuorta (esim. Santa Maria Corn)
5 dl rypsiöljyä
suolaa

Leikkaa tortillakuoret terävällä veitsellä kuuteen osaan. Ensin puoliksi, sitten puolikkaat kolmeen osaan. Voit leikata hyvin neljäkin kuorta kerrallaan. Lämmitä öljy teräskattilassa keskilämmöllä kuumaksi, mutta ei liian kuumaksi. Älä missään tapauksessa käytä teflonkattilaa, sillä seurauksena on tulipalo. Öljy on sopivan kuumaa, kun kastat sinne yhden kuoren kärjen ja öljy kuplii mukavasti.

Pudota kattilaan kuusi tortillalastua kerrallaan. Anna paistua 1-2 minuuttia. Käännä lastut heti kun alapuoli alkaa vähän ruskettua. Paista lastuja toiselta puolelta vielä puolisen minuuttia ja nosta reikäkauhalla jäähtymään leivinpaperin päälle asetellulle talouspaperille. Suolaa hieman jäähtyneet lastut oman maun mukaan.

Lastut ovat parhaimmillaan kunnolla jäähdyttyään. Dippaile niitä kermaviilidippeihin, juustodippiin, tsatsikiin tai tuorejuustoihin. Ihan mihin tahansa. Niin sikahyviä ne ovat. Jos ja kun päätät tehdä lastuja huomenna lisää, voi saman öljyn käyttää uudelleen. Jos haluat ehdottomasti kovia ja rajumpaa dippailua kestäviä nachoja, ne kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti