sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Panimosta pamahtaa: Brooklyn 1/2 Ale


Kakkosoluilla on karmea maine. Pääasiallisena syynä ovat kukkahattusedät, joiden mielestä keskiolut on kauhein huume heti crackin jälkeen. Ratkaisuksi nämä piilevästä aivoahtaumasta kärsivät puskan takaa ampujat ovat ehdottaneet kolmosoluen laimentamista. Eli toisin sanoen veden lisäämistä jo ennestäänkin laimeaan bulkkilaageriin. Kukkahattusetien vaatimus ei tietenkään koske viinejä tai samppanjaa, koska ne eivät aiheuta terveyshaittoja.

Kotimaiset kakkosoluet ovat viime vuosina olleet melkoisen surullisia. Ainoa rahtusen lupaava oli Olvin Sven Tuuva, jonka valmistus kuitenkin lopetettiin vähäisen menekin vuoksi. Ja ihmekö tuo, kun hinta oli lähes sama kuin kolmosella, mutta maku ei.

Sinebrychoffin kautta Suomea valloittava Brooklyn Brewery alkaa nyt tuoda maahan omaa kakkostaan, 1/2 Alea. Se on perinteinen "farmiolut", jolla heinähattuinen farmari on huuhtaissut maissipölyn tukkiman kurkkunsa puhtaaksi.

1/2 Alen Tuoksu on makean hedelmäinen ja pikkuisen humalainen. Lupaava ja kutsuva, kuin kaino kurtisaani paperilamppujen punertamalla satamakujalla. Suutuntuma on pikkuisen vetinen, mutta janonsammuttajalle se on hyvä ominaisuus. Jälkimaksu on tuohisen kuiva ja aavistuksen kippurainenkin. Oikein miellyttävä.

1/2 Ale on täydellinen valinta esimerkiksi äijäporukan tikka- tai pleikkaturnaukseen, jos haluaa pysyä jatkuvasti pari potkua terävämpänä kuin väkevämpiä oluita kittaavat kaverit ja voittaa koko shown. Ruokapöydässä siitä saa oivan kaverin sushille tai sashimille.

Panimo: Brooklyn Brewery (Yhdysvallat)
Tyyppi: ale
Vääntöä: 3,4 %
Hinta: tba
Kolmella sanalla: Ottaisin vielä viidennenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti