tiistai 17. joulukuuta 2013

Giniglögi valituilla hedelmillä

Blogin ensimmäisiä reseptejä oli Kapteeni Morkasen joulutuikku, joka keräsi myönteistä palautetta etenkin tabascolla glöginsä maustavilta. Niiltä kaikilta kolmelta.

Sateinen eurotalvi panee siinä määrin vi**ttamaan, että pikku rähinä pihamaalla on paikallaan. Sitä ei mikään käynnistä niin mukavasti kuin tämä pikku tumunder.

Valitulla ginillä on keskeinen merkitys lopputuloksessa. Korkeimman asteen saavuttaa katajaisen juoman kuninkaallisella, eli Bombay Sapphirella. On täysin selvää(sic!), että sen puutteessa mikä tahansa muukin gini käy. Rähinätuikun maku paranee hedelmien vanhetessa. Rakenna toki toinen, miksei kolmas ja etenkin neljäs tuikku samoille hedelmille. Ginin määrää voi tarkistaa ylöspäin illan hämärtyessä.


Kapteeni Morkasen rähinätuikku

4 cl (pehmeää) giniä
1 kuivattu viikuna
2 kuivattua aprikoosia
1 dl glögiä

Pilko viikuna neljään palaseen ja puolita aprikoosit. Viskaa mukin pohjalle ja kaada gini päälle. Lämmitä glögi lähes kiehuvaksi ja kaada sekaan. Anna muhia viitisen minuuttia. Sekoita lusikalla seitsemän kierrosta vastapäivään ja hörpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti