keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Hullunhyvät juustohunajatomaatit


Huoltokorsussa voi olla aika ajoin vajausta yhdestä sun toisesta, mutta juustossa löytyy. Lokerossa tekeytyy usein puolenkin tusinaa erilaista juustonkimpaletta. Joskus varastot kannattaa siivota, eikä kesäaikaan ole parempaa tapaa kadottaa juustoja, kuin täyttää niillä tomaatteja.

Tämän mehukkaan herkun tarkkoja ainesmääriä on hankala ilmoittaa, koska se riippuu tomaattien määrästä. Yhdestä mozzarellapallosta piisaa täytettä ainakin neljään tomaatinpuolikkaaseen, Aura-juustokimpaleesta kuuteen.


Hullunhyvät juustohunajatomaatit

isoja kypsiä tomaatteja (3 per nälkäinen)
sulavia juustoja (sinihome, mozzarella, vuohenjuusto, Koskenlaskija, rakletti yms.)
aromikasta juustoraastetta
juoksevaa tummaa hunajaa

Halkaise tomaatit terävällä veitsellä kahtia poikittaissuuntaisesti. Kaiverra sisukset ulos teelusikalla, mutta varo, ettet kaiverra pohjaa puhki. Täytä tomaatinpuolikkaat juustoilla ja puserra päälle lurahdus (eli puoli ruokalusikallista) hunajaa. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Grillaa tomaatteja ylävastuksen alla tosi kuumalla viitisen minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Vähennä lämpöä ja anna kypsentyä vielä kymmenisen minuuttia. Anna tomaattien jäähtyä kunnolla ennen syömistä. Tulikuuma tomaatti on hirvittävä huulimiina.

Mehukkaiden tomaattien kanssa maistuu kuiva ja kivikkoisen hapokas valkoviini, kuten varsin omalaatuinen kreikkalainen Assyrtiko.

2 kommenttia:

  1. Vaimo kokkaa, minä en. Tuli pitkästä aikaa kokeiltua simppeliä reseptiä ja maistuihan tuo hyvältä. Viiniä ei ollut, mutta kuvauksen perusteella suositus olisi varmasti ollut sopivan "jännä". Yllättävä kokkausinnostukseni herätti lähteeseen liittyviä kysymyksiä, mutta pidän toistaiseksi tämän blogin omana salaisuutenani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämänkaltaiset palautteet ovat suurin syy tämän blogin olemassaoloon. Toimikoon blogi ilomielin salaisena aseena vaimoväkeä vastaan - ehkä itse anoppiakin.

      Poista